Kilickaya wil zich inzetten voor sociaal rechtvaardig Schiedam.

14 januari 2018, Schiedam

Op 14 januari tijdens het ontbijt van het Alevitisch Cultureel Centrum maakte Schiedams Gemeenteraadslid Serkan Kilickaya zijn aansluiting bij het SLV Schiedam bekend. Hij zet daarmee een verrassende stap die niet veel Schiedamse insiders zagen aankomen.

Serkan Kilickaya zat als eenmansfractie in de Schiedamse Raad en kondigde vandaag aan dat hij zich aansluit bij de nieuwe partij. Dit maakte hij bekend bij het maandelijks ontbijt van de Alevitische Culturele Vereniging Rijnmond waar hij tevens een bestuursfunctie accepteerde. Een delegatie onder leiding van René Janssen (nu Fractie Janssen, opgaand in het SLV Schiedam) was aanwezig om hem te verwelkomen. René Janssen is blij met de versterking van het team kandidaten: “Serkan is een integer mens met zijn hart op de goede plaats, de Schiedamse plaats”.

Het besluit om te verbinden kwam tot stand, na een gesprek tussen René Janssen en Kilickaya. “Het is goed gebruik in de Schiedamse Raad om bruggen te bouwen naar mede-raadsleden, dus ik, en naar ik meen ook raadsleden van andere partijen hebben hem hulp aangeboden toen hij besloot als eenmansfractie verder te gaan. We laten elkaar niet zinken in Schiedam”, aldus Janssen.
Kilickaya: “ik las het verkiezingsprogramma van het SLV, en het was alsof ik mezelf hoorde praten. Het versterken van de gemeenschap, nuchter verstand en ruimte voor de Schiedammer. Toen besloot ik nogmaals met Janssen in gesprek te gaan. Ik heb hem verteld wat ik wilde, en al snel was duidelijk dat wij op dezelfde lijn zaten”.

“Ik heb ondertussen al kennis gemaakt met de andere kandidaten, en de open, warme sfeer bevalt me prima. Er is ruimte voor allerlei meningen, zolang ze maar eén doel hebben: Schiedam beter en leuker maken voor, door en met de Schiedammers. Daarnaast heeft het SLV als enige partij in Schiedam in het verkiezingsprogramma staan dat de terugtredende overheid aanleiding moet zijn voor de gemeente om in gesprek te gaan met het maatschappelijke middenveld en het verenigingsleven en ze als serieuze gesprekspartners te zien”, zegt een enthousiaste Kilickaya. Op de vraag wat zijn speerpunten zijn: “ik wil mij inzetten voor een sociaal rechtvaardig Schiedam. Vooral Schiedammers met een migranten achtergrond lopen nog wel eens tegen allerlei hindernissen aan in contact met overheden. Een gelijk speelveld, waarin ook de eigen gemeenschap een rol speelt, is waar ik naar streef”. Op de vraag wat hij Schiedam te brengen heeft antwoord Kilickaya: “Er zijn vele gemeenschappen vertegenwoordigd in Schiedam die elk wat meenemen waarvan we in Schiedam kunnen leren. Elkaar steunen en elkaar helpen onze dromen te realiseren. Alleen is er niets wat we kunnen bereiken, maar samen is er niets wat we niet kunnen bereiken”.

Op de vraag wanneer de uiteindelijke kandidatenlijst van het SLV bekend wordt gemaakt glimlacht Janssen: “Nu dit gebeurd is, gaat alles ineens met een sneltreinvaart, ik verwacht dat alles heel snel rond is”